tisdag 10 december 2013

Kaikoura - Dag 21 & 22

Det var skönt att komma till Kaikoura efter hemska Christchurch. Inte nog med att staden var som den var, det var det värsta hostelet på resan. Men Kaikoura var en mysig stad vid vattnet (läs Pacific Ocean) med mycket djurliv på grund av de djupa "dalarna" under vattnet.

Så igår eftermiddag packade vi kameran och gav oss ut på valskådning, och det var ascoolt! Vi såg valar tre gånger (samma val två gånger), ca 15 meter stora bestar. Overkligt att se dem i verkligheten på nära håll! Vid första valen var det även ett gäng delfiner som hoppade runt den. Det var häftigt att höra när den andades men ännu häftigare när den dök ner i djupet och stjärtfenan kom upp! Vi stannade även och kollade in ca 100 delfiner som hoppade och lekte, 2 m stora albatrosser och sälar.

Imorse blev det lång sovmorgon, klockan ringde bara 04:30. Första gången vi såg en soluppgång i NZ, men anledningen till att vi gick upp så tidigt var för att jag skulle simma med delfiner! Det var en riktigt häftig upplevelse, delfinerna är helt vilda så det kändes verkligen på riktigt. Det måste dock sett rätt kul ut från båten (där Joel var) då 14 personer försökte låta som delfiner genom snorkeln för att locka till sig delfiner och sedan simma runt i cirklar för att leka med dem.

Inatt sover vi i Wellington, men har inte så mycket på schemat här förutom mat och tidig säng.

Imorgon avslutar vi det stora äventyret i NZ med att se Hobbit-premiären. Jag är taggad men vet en som är ännu mer taggad och inte kommer kunna sova inatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar