onsdag 25 december 2013

Boracay - Dag 36

Nu har vi firat jul här i Filippinerna. Lite annorlunda från hemma även fast vi har plastgranar och uppblåsta snögubbar.

Igår hade Joel fixat en överraskning för kvällen, så vi klädde upp oss (i den mån vi hade kläder) och begav oss till ett av våra favoritställen för sitt dricka drinkar och shakes i solnedgången. När solen gått ner gick vi vidare till restaurangen där han bokat bord och det var den finaste på hela stranden med korgstolar och ljuslyktor och superbra liveband. Och allt hade han fixat själv, min romantiska Joel. Vi fick det bästa bordet, på stranden närmast bandet och allt kändes som en dröm när vi satt där med varsin dricka och inväntade maten.
Och typ där sprack drömmen när det började ösregna och vi var tvungna att springa in under tak, där vi fick ett bord bakom baren mitt i gången för servitörerna. Från dröm till mardröm, men maten var i alla fall suverän. Regnet höll i sig i ca två timmar och efter det hade musten gått ur oss så vi traskade hemåt lite lätt besvikna.

Idag hade vi bättre tur då vi gjorde om hela programmet med bord bokat på samma restaurang. När vi drack varsin drink i solnedgången såg vi elaka moln mot fastlandet och vi var bombis på att det skulle regna ikväll igen. Men icke sa nicke. Vi fick en helt underbar kväll. Nästan lika bra bord som igår, samma liveband, gudomlig mat och inget regn. Bästa kvällen på resan! Och efter att vi njutit av bandet började vi dra oss hemåt med stopp vid en bar där de hade eld-dansare. Väldigt coolt!

Summa summarum har vi haft en fantastisk jul (fastän regnet) men vi saknar självklart alla nära och kära där hemma, med tiden går fort och strax är vi hemma igen.

GOD JUL!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar