fredag 22 november 2013

Hobbiton och Rotoura - Dag 4

Så har den stora dagen äntligen kommit, då Joel efter 12 års väntan äntligen fick åka och se de små hobbithålorna i Hobbiton. Turen var ca två timmar lång och det var nog bland de bästa timmar i Joels liv. Och jag måste erkänna att det var ganska coolt. Vi gick runt med en guide som berättade kuriosa om filmen och hur platsen var uppbyggd. Att de byggt 44 hålor men alla används inte i filmen, ingen är inredd förutom en vägg i Bilbos håla, trädet ovanför Bilbos håla är ren fejk (och de var tvungna att göra om det för Hobbitfilmerna för att det skulle se 60 år yngre ut) bla. Det var häftigt att se även fast det inte är riktigt som i filmerna, dels så saknades hobbitarna såklart (även fast det kändes som om det när som helst kunde hoppa fram någon) och dels har de filmat allt huller om buller. En cool upplevelse och helt klart värt att göra om man åker hit (och gillar Sagan om ringen förstås). Och som svar på allas fråga har vi redan bokat biobiljetter till den andra Hobbitfilmen som har premiär i NZ den 12/12 (vilket är vår sista kväll här innan vi flyger till Filippinerna).

Tänkte bara kort berätta lite om själva resan. För er som inte vet det så åker vi runt Nya Zeeland med buss (by Kiwi Experience) och började vår resa i Auckland som ni läst och åker neråt via västkusten för att vända i Queenstown upp till Wellington där vi flyger sista biten tillbaka till Auckland. Vi flyger för att hinna vara flera dagar i Queenstown och Milford Sound och slippa stressa i övrigt. Det är smidigt att åka med Kiwi då busschauffören hjälper till att boka boende och aktiviteter så man slipper tänka så mycket på det och kan fokusera på det roliga!

Nu har vi installerat oss i vår 12 -bädds dorm här i Rotoura. Vi har gått igenom hela staden ikväll men mycket mer än så hinner vi inte här då vi åker vidare imorgon bitti till Taupo.

Säger också grattis på födelsedagen till mamma som fyller år idag! :)

Nedan bilder från hobbiton:

2 kommentarer:

  1. Ser härligt ut Steffi!
    Passa på att prova Polynesian pools innan ni lämnar Roturoa!
    Kram Susanne & Mats som var där för 25 år sedan..... Tiden går.... (!)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Med vår tighta budget gick vi aldrig till Polynesien Spa, men ska däremot bada i Thermal Pools när vi åker till Taupo (hon på hostelet sa att det låg nära där) ja det var ett tag sen, men ni får återuppleva en del via bloggen:) kram

      Radera